Anestèssia infantil: preguntes freqüents

Anestèssia infantil: preguntes freqüents

Com serà l’anestèssia a l’operació del meu fill? 

Pot ser sota anestèssia general o local. La general consisteix a adormir el nen/a completament durant l’acte quirúrgic mentre que a la local, el nen/a roman despert, anestessiant únicament la zona que ha de ser intervinguda.

 

L’operació del meu fill precisa anestèssia general? 

No totes les intervencions quirúrgiques pediàtriques precisen d’anestèssia general, depèn de diversos factors: el més important, l’edat del pacient, a edats molt primerenques, quan no hi haurà cap col·laboració per part del nen/a durant la intervenció, l’anestèssia local no es pot plantejar per qüestions de confort i seguretat.

El segon factor a tenir en compte és la complexitat de la intervenció quirúrgica i/o àrees  sobre les que cal realitzar-la. Les intervencions de major complexitat i durada s’hauran de programar sota anestèssia general.

 

Les intervencions sota anestèssia local queden limitades a pacients de major edat, que col·laboraran, i a intervencions de baixa complexitat i duració com, per exemple, circumcisió en pacients de major edat o cirurgies sobre lesions dèrmiques poc extenses com nevus, fibromes, lipomes...

Quin protocol se segueix per decidir que un nen pot ser sotmès a anestèssia? 

El nen/a serà valorat pel Servei d’Anesstèsia que aplicarà el protocol de la Societat d’Anestèssia Pediàtrica.

El pacient serà visitat i valorat per l’anestessista, que informarà la família i aquesta haurà d’autoritzar-li la intervenció signant un document anomenat Consentiment Informat.

L’anestèssia es dolorosa? 

Es limita al màxim el dolor mitjançant l’aplicació d’anestèssics locals tópics a la zona de punció venosa, així com administració per via oral d’un sedant que s’administra minuts abans de l’entrada al quirófan. En el cas del pacients de menys edat, la inducció anestèssica és per via inhalatória jugant amb el nen/a i convidant-lo a que infli un globus.

Tindrà el nen dolor quan desperti? 

A totes les intervencions quirúrgiques realitzem bloqueig anestèssic local; la qual cosa significa que la zona intervinguda no presenta cap sensació dolorosa en despertar.

Quan tornaré a recuperar el contacte amb el meu fill després de la intervenció? 

En el cas de les intervencions sota anestèssia local, el nen/a retorna immediatament al costat dels pares. A les intervencions sota anestèssia general, el pacient roman a la sala de reanimació fins estar completament despert i reactiu. La família és informada tan bon punt acaba la intervenció, mentre el pacient és derivat a la unitat de reanimació. Quan el nen ja es troba totalment reactiu, torna amb els seus pares.

Destaquem

Recursos per a pares

No es gens fàcil ser pare o mare, ni el primer cop ni les vegades subsegüents, sovint un té la sensació......

Què és la cirurgia pediàtrica?

    Doncs com el seu nom indica, és la part de la Cirurgia dedicada a resoldre els problemes quirúrgics de la població......

Enllaços

Casos d'Interès


Pots veure en forma de casos clínics les possibilitats quirúrgiques disponibles per als teus fills

Demanar Cita

Hospital Sagrat Cor
Calle Viladomat, 288
08029 Barcelona
Telèfon

902 39 29 19

Demanar Cita

Hospital General de Catalunya
Telèfon

935 65 60 00

Uneix-te

Fes clic aquí

Comparteix